Direktlänk till inlägg 9 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
4 port ris
4 port laxfilé (ā 125 g)
2 dl crčme fraiche tomat och basilika
1/2 förp grönmix (ā 500 g)
1/2 förp färsk basilika (ā 30 g)
Gör så här:
Tina laxen (om fryst används).
Sätt ugnen på 200°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg laxen i en ugnsform och bred över crčme fraichen.
Gratinera mitt i ugnen, tills innertemperaturen på laxen är 54°C, ca 10 minuter.
Värm grönmixen i en kastrull enligt anvisningen på förpackningen.
Servera laxen med ris och grönmix.
Serveringsförslag:
Hacka basilikan och strö över laxen.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|