Direktlänk till inlägg 16 april 2024
Antal: 4-8 portioner
Ingredienser:
2 burkar matjessill i bitar
Senapssås:
1½ msk söt senap
1½ msk fransk osötad dijonsenap
1 msk socker
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vinäger
½-1 dl hackad dill
1 dl olja
1 äggula
Garnering:
Dillkvistar
Gör så här:
Häll lagen från sillen och låt den rinna av väl, gärna på hushållspapper så att inte kvarvarande lag tunnar såsen.
Rör ihop allt (gärna med elvisp) utom olja och gula till senapssåsen.
Tillsätt oljan lite i taget under vispning eller ständig omrörning.
Vispa i gulan.
Lägg upp sillbitarna i rader på ett djupt serveringsfat och häll över såsen.
Kan stå över natten eller flera timmar i kylskåp, eller ätas direkt.
Garner med dill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|