Direktlänk till inlägg 24 april 2024
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 175 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
600 g skalad potatis
½ purjolök
Smör, att steka i
1 burk ansjovis + lite spad
1 msk dill hackad
1 dl grädde
1 dl mjölk
½ msk tomatpuré
½ msk kaviar, gärna ejderns orökta
Ströbröd
Gör så här:
Smörj 6 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnseldfastform.
Strimla den skalade potatisen grovt.
Skölj och strimla purjon.
Stek purjon mjuk i lite smör.
Ställ åt sidan.
Vispa ihop grädde, mjölk, tomatpuré, lite ansjovisspad och kaviar.
Ansjovisen ger sälta, så extra salt brukar inte behövas.
Varva dill, potatis, smörstekt purjo och ansjovis.
Slå på gräddmjölken och strö över ströbröd.
Lägg gärna på en klick smör.
Grädda frestelsen i ugn, 175 grader, ca 40 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|