Senaste inläggen
Antal: ca 15 stycken
Ugn: 200 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
Antal: ca 20 stycken
Jäsning: ca 40 minuter + 40 minuter
Ugn: 225 grader, 20-25 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
520 g laxfilé med citron och örtkrydda
1 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
1/2 fiskbuljongtärning
4 port spaghetti
250 g gröna ärtor
salt
peppar
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
Blanda mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
Smula i buljongtärningen.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tillsätt ärtorna när pastan har kokat klart och låt stå någon minut tills ärtorna har tinat och blivit varma. Häll därefter av i ett durkslag.
Lägg ner laxen i såsen, koka upp och låt den sjuda några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över pastan och servera.
Ingredienser:
½ avokado
1 hårdkokt ägg
1 msk majonnäs
1 msk hackad röd lök
Gör så här:
Hacka avokado och ägg.
Blanda ihop allt i en skål och ät.
Ingredienser:
Ugn: 200 grader, 25 minuter
Ingredienser:
Jäsning: ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 påse salladsärtor (à 150 g)
250 g körsbärstomater
2 port färsk pasta (gärna reginette)
1 dl crème fraiche soltorkad tomat och feta
1/2 dl mjölk
salt
peppar
2 förp varmrökt lax (à 125 g)
Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Ansa lök och ärtor och skär dem i mindre bitar.
Dela tomaterna.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Koka salladsärtor och lök tillsammans med pastan den sista minuten.
Häll av pastan.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraichen och mjölken.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt.
Krydda med salt och peppar.
Bryt laxen i bitar och servera med pastan och tomaterna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|