Direktlänk till inlägg 22 februari 2011
Antal: 1 stor bulle
Jäsning: ca 40 minuter + ca 1 timma
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
75 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
1/2 msk salt
2 dl rågkross
2 dl vetekli
2 dl rågflingor
2 dl havregryn
ca 8 dl matbrödsmjöl av vete (400 g)
Garnering:
Rågflingor
Gör så här:
Värm vattnet till 37 grader, häll i oljan och slå det över den smulade jästen.
Tillsätt salt och rör ner rågkross, vetekli, rågflingor och havregryn samt arbeta in mjölet.
Låt jäsa i bunke 40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den, forma till en stor rund bulle, pensla med vatten ohc strö över rågflingor.
Låt jäsa ca en timma.
Grädda.
Ugnstemperatur 200 grader.
Gräddningstid ca 30 minuter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|