Direktlänk till inlägg 25 februari 2011
Antal: 2 limpor
Jäsning: dubbel storlek + ca 30 minuter
Ugn: 175-200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1 tsk fint krossad kummin
8-9 dl rågmjöl (400-450 g)
4 dl vetemjöl (240 g)
Gör så här:
Smula jästen i degbunke och slå på fingervarmt vatten.
Blanda ner salt, kummin och olja och arbeta in mjölet, lite åt gången.
Degen skall vara ganska fast.
Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den, dela och forma till 2 limpor.
Sätt på plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
Skåra limporna med vass kniv, pensla med ljumt vatten och sikta rågmjöl över.
Grädda brödet.
Ugnstemperatur 175-200 grader.
Gräddningstid ca 30 minuter.
Goda serien - Det bästa brödet - 1979
Antal: 4 portioner Ingredienser: 4 mogna avokado Saften av en citron 3 dl grädde 4 dl svalnad grönsaksbuljong Salt Svartpeppar Ev rosépeppar Gör så här:Kärna ur avokadorna och gröp ur fruktköttet. Spar gärna en halva att g...
Ingredienser: 500 g rabarber3 dl vatten1-1,5 dl strösockercitronskal, rivet3-3,5 msk potatismjöl Servering:mjölkknäckebröd Gör så här: Skär ner rabarbern i små bitar. Häll ner i en stor, tjockbottnad kastrull.Tillsätt vatten, strösocker och c...
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|