Direktlänk till inlägg 3 februari 2012
Ingredienser:
900 g salladskål
3 msk salt
1 purjolök i tunna skivor
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
1 msk röd chili
Gör så här:
Skär salladskålen i fyra bitar på längden.
Skär därefter varje bit i 5 cm breda strimlor.
Häll 1½liter vatten i en stor skål och tillsätt 3 msk salt.
Rör tills saltet löst sig.
Tillsätt salladskålen.
Lägg på en tallrik så att salladskålen håller sig under vattnet.
Låt stå i 12 timmar.
Häll av vattnet.
Blanda i purjolök, vitlök, vinäger, sirap, ingefära och chili.
Lägg allt i en glasburk med lock och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.
Pressa ner grönsakerna varje dag så att de håller sig under vätskenivån.
Kimchin har nu fått en stark och syrlig smak.
Hållbar i kylskåp i minst 1 månad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|