Direktlänk till inlägg 3 februari 2012
Ingredienser:
900 g salladskål
3 msk salt
1 purjolök i tunna skivor
4 rivna eller pressade vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk Ljus Sirap
1 tsk riven, färsk ingefära
1 msk röd chili
Gör så här:
Skär salladskålen i fyra bitar på längden.
Skär därefter varje bit i 5 cm breda strimlor.
Häll 1½liter vatten i en stor skål och tillsätt 3 msk salt.
Rör tills saltet löst sig.
Tillsätt salladskålen.
Lägg på en tallrik så att salladskålen håller sig under vattnet.
Låt stå i 12 timmar.
Häll av vattnet.
Blanda i purjolök, vitlök, vinäger, sirap, ingefära och chili.
Lägg allt i en glasburk med lock och låt stå i rumstemperatur i 2 dagar.
Pressa ner grönsakerna varje dag så att de håller sig under vätskenivån.
Kimchin har nu fått en stark och syrlig smak.
Hållbar i kylskåp i minst 1 månad.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|