Direktlänk till inlägg 1 juni 2012
Antal: ca 20 biffar
Ingredienser:
450 g rödbetor
½ medelstor rödlök
1 vitlöksklyfta
2 dl havregryn
1 ägg
1 msk fryst hackad basilika
ca 2 msk rapsolja
2 krm salt
½ krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och riv rödbetorna fint på rivjärn.
Skala och riv lök och vitlök.
Blanda rödbetor, lök, och vitlök.
Tillsätt havregryn, ägg och basilika.
Krydda med salt och peppar.
Blanda smeten väl och låt vila minst 30 minuter.
Forma smeten till ca 20 små puckar med oljade händer.
Stek puckarna i omgångar i olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida, tills de får fin färg.
Servera gärna rödbetspuckarna i salladsblad, kålblad eller tortillabröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|