Direktlänk till inlägg 4 juni 2012
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Kycklingspett:
900 g kycklingfilé
1 dl japansk soja
½ dl sherryvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk råsocker eller strösocker
1½ msk sambal oelek
2 paket bacon (á 140 g)
Små grillspett i trä
Tillbehör:
1½ kg potatis gärna sparrispotatis
Rapsolja
1 tsk salt
Svam- och grönsaksspett:
250 g svamp, t.ex kantarell eller champinjon
250 g zucchini
250 g aubergine
2 tsk salt
Små grillspett i trä
250 g steklök eller annan liten lök
Olja till pensling
Chévremousse:
2 avokado
100 g chévreost
250 g kesella
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här:
Kycklingspett:
Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2 cm breda bitar.
Lägg dem i en skål eller plastpåse med soja, vinäger, socker och sambal.
Låt ligga kallt att marinera minst 1 timme.
Lägg grillspetten i vatten.
Förbered också grönsakerna och svampen då även de skall ligga i en timme.
Tänd grillen och låt den brinna ut till en fin glöd.
Skär baconskivorna i längen som matchar längden på kycklingbitarna.
Lägg en baconskiva på varje kycklingbit och trä upp dem på spett.
Borsta och dela potatisarna på längen.
Koka dem i lättsaltat vatten under lock ca 10 minuter.
Häll av vattnet och låt potatisarna ånga av.
Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida beroende lite på hur varm grillen är och hur nära gallret är glöden.
Pensla potatisarna med olja och strö på salt.
Grilla dem ca 3 minuter på båda sidor.
Servera med svamp- och grönsaksspett.
Svamp- och grönsaksspett:
Dela svamparna i halvor eller kvartar om de är stora.
Ansa och skär zucchini och aubergine i 1½ cm stora bitar.
Blanda allt med salt och låt stå i ett durkslag ca 1 timme.
Lägg spetten i vatten.
Skala och koka lökarna ca 1 minut.
Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.
Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur svamp- och grönsaksblandningen.
Varva svamp, zucchini, aubergine och lök på spetten och pensla med olja.
Grilla dem 1-2 minuter på varje sida.
Chévremousse:
Dela och kärna ur avokadon.
Gröp ur fruktköttet.
Kör i matberedare tillsammans med chévre, kesella, pressad vitlök och salt.
Lägg upp i en skål, täck med plastfilm och låt stå kallt till servering.
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|