Direktlänk till inlägg 20 juli 2012
Ingredienser:
2 kg (ca 20 st) små gröna gurkor
Blad av svarta vinbär
Dillkronor
½ pepparrot
4 liter vatten
400 g (3½ dl) salt
5 g (1 tsk) pulvriserad alun
10 g (2 tsk) pulvriserad vinsten
3 dl ättikssprit
1½ liter vatten
1 msk vitpepparkorn
3 bitar ingefära
Gör så här:
Koka en lag av vatten, salt, alun, vinsten och ättikssprit.
Skumma lagen och låt den kallna.
Borsta och skölj gurkorna.
Skölj blad och dill.
Skala pepparroten och skär den i små tärningar.
Varva gurkorna i en kruka med blad, dill och pepparrot, pepparkorn och ingefära.
Häll på lagen och lägg på en assiett, så att gurkorna hålles nere i lagen.
Bind över krukan.
Förvara kallt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|