Direktlänk till inlägg 4 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl röda linser
3 dl vispgrädde
1 tsk timjan
½ röd chili
300 g halloumi
Salt
Peppar
Saltgurka
Ris
Gör så här:
Hacka löken fint och bryn i en stekpanna.
Pressa i vitlöken.
Lägg i tomatpuré coh låt fräsa med.
Häll i krossade tomater, linser, grädde, timjan och hackad chili.
Låt puttra långsamt tills linserna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha mer sting i så hacka ner mer chili.
Dela halloumin i bitar och stek dem tills de fått lite färg.
Lägg ner halloumin i pannan.
Servera med ris och saltgurka.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|