Direktlänk till inlägg 12 mars 2013
Till 6 bröd:
100 g jäst
1 liter ljummet vatten (37ºC)
2 msk salt
4 ägg
2 dl olivolja
ca 1,8 kg vetemjöl
Pensling:
ca 3 msk olivolja
Gör så här:
Finfördela jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör om.
Tillsätt salt, ägg, och olivolja.
Vispa kraftigt.
Tillsätt mjölet och arbeta degen mycket kraftigt.
Tillsätt ev mer mjöl så att degen blir fast och smidig.
Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
Arbeta degen på mjölad arbetsbänk.
Dela den i sex bitar och forma dem till släta, lite avlånga bullar.
Lägg dem i en väloljad långpanna.
Pensla olja runt om varje bulle så går det lättare att sära på bröden efter gräddningen.
Strö lite mjöl över bullarna.
Jäs under bakduk 40-60 minuter. Sätt ugnen på 225ºC.
Skåra bröden på diagonalen med en vass kniv alldeles före gräddningen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt bröden svalna lite innan de stjälps upp och får svalna helt på galler under bakduk.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|