Direktlänk till inlägg 15 mars 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g tofu
½ dl japansk soja
1 vitlöksklyfta, finriven
125 g äggnudlar
1 msk neutral olja, till stekning
1 röd lök, i klyftor
2 morötter, slantade
500 g salladskål, strimlad
30 g färsk ingefära, finriven
1 dl jordnötter
1 röd chili, skivad
2 msk fisksås
2 msk vatten
1½ tsk ljus sirap
1½ tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk torkade korianderblad
Gör så här:
Skär tofun i bitar.
Blanda soja och vitlök till en marinad.
Lägg tofun i marinaden.
Låt ligga så länge som möjligt.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Jordnötssås:
Mixa hälften av jordnötterna, halva chilin, fisksås, vatten, sirap, ättiksprit och koriander till en sås.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg runt om.
Lägg tofun på ett fat. Stek lök, morötter, salladskål och ingefära.
Låt steka tills det mjuknat något utan att få färg.
Tillsätt nudlarna och häll över jordnötssåsen och blanda runt.
Toppa med tofun, resterande jordnötter och chili.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|