Direktlänk till inlägg 21 maj 2013

Bagels

Av Maria - 21 maj 2013 15:30

10 stycken 
 
10g jäst (1/5 paket)
325g (3 1/4 dl) kallt vatten
15g (1 msk) smör
15g (2 tsk) honung
500g (8 1/4 dl) vetemjöl special 
10g (1,5 tsk) salt
 
Förslag på frön och kärnor att strö över: 
Pumpakärnor 
Vallmofrö
Chiafrö
Sesamfrö 
Solrosfrö 
 
Blanda alla ingredienser i en bunke för hand eller i en degblandare några minuter på låg hastighet. Täck bunken med en bakhanduk och jäs i cirka 45 minuter. 
 
Skrapa ur degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 10 stycken bitar och forma dem till runda bollar. Se till att fingrarna är mjölade och gör ett hål i mitten på bullen med hjälp av tummarna. Dra ut degringen litegrann för annars åker den ihop när den jäser. Täck med bakhandduk och jäs ytterligare i 30 minuter. 
 
Sätt ugnen på 210 grader. 
Koka upp vatten i en rymlig kastrull. När bullarna jäst klart så koka dem i vattnet 2 minuter på vardera sida, gärna bara två åt gången för att de ska behålla sin form. 
 
Ta upp och låt de rinna av litegrann på ett galler och strö sedan på valfria frön eller kärnor efterhand. 
 
När alla degringar är kokade och har frön på sig lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in dem i mitten av ugnen. Grädda tills dem får en fin färg, cirka 25 minuter. Låt svalna på galler under handduk.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se