Direktlänk till inlägg 26 april 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 skivade gula lökar
1 msk matolja
600–700 g högrevs- eller nötfärs
salt och peppar
8 skivor cheddarost
4 brioche hamburgerbröd
Smoky hamburgerdressing:
2 dl majonnäs
½ dl dijonsenap
1 msk chilisås
1 msk bostongurka
1 tsk rökt paprikapulver
salt och svartpeppar
Gör så här:
Stek löken mjuk i olja ca 5 minuter, krydda med salt och peppar.
Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
Rulla färsen till 8 jämnstora bollar.
Lägg i varm panna utan fett och tryck till med en tung stekspade, se till att ytan blir riktigt brynt, salta och peppra lite och vänd.
Lägg på en skiva cheddarost och stek andra sidan.
Lägg ihop två och två och servera i hamburgerbröd med stekt lök och hamburgerdressing.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|