Direktlänk till inlägg 8 augusti 2013
Antal: 4-6 portioner
Vila: ca 30 minuter i frysen
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter + 25-30 minuter
Ingredienser:
Pajskal:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 gul lök
2 msk olivolja
200 g fräsk bladspenat
300 g fetaost
4 ekologiska ägg
2 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Garnering:
500 g körsbärstomater
1 dl god olivolja
2 msk torkad oregano
Några kvistar färsk oregano
Gör så här:
Pajskalet:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i mindre bitar och blanda snabbt ihop med resterande ingredienser till en slät pajdeg.
Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord, eller mellan två mjölade bakplåtspapper, och lägg över i en pajform, ca 24 cm i diameter, så att det täcker botten och ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna helt.
Fyllning:
Skala och finstrimla löken.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och spenat på medelhög värme tills löken har mjuknat och spenaten har släppt sin vätska.
Låt rinna av i ett durkslag.
Lägg lök och spenat i botten av pajskalet och smula över fetaost.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter tills fyllningen nästan har stelnat och ytan fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna och ställ sedan kallt i minst 2 timmar.
Grovhacka tomaterna och blanda med olivoljan och kryddor.
Garnera den kalla fetaostpajen med tomatsalladen vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|