Direktlänk till inlägg 12 augusti 2013
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 stor aubergine, ca 400 g
5 msk olivolja
2 finhackade salladslökar
1 stor, pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad, färsk persilja
Salt
Peppar
Garnera med:
Paprikapulver
Servera med:
Baguette
Gör så här:
Skär auberginen i tjocka skivor och strö salt över för att dra ur den beska smaken.
Ställ åt sidan i 30 minuter, skölj sedan och klappa skivorna torra.
Hetta upp 4 msk olivolja i en stor stekpanna över medelvärme.
Stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och börjar få färg.
Ta upp dem och låt svalna.
Allteftersom skivorna svalnar rinner oljan ur dem igen.
Hetta upp ytterligare 1 msk olivolja i stekpannan.
Lägg i salladslök och vitlök och stek i 3 minuter till salladslöken blir mjuk.
Ta bort från värmen, ställ åt sidan och låt allt svalna.
Lägg ingredienserna i en matberedare och mixa till grov puré.
Häll över i en serveringsskål och blanda i persilja.
Smaka av och krydda mer om så behövs.
Servera genast eller täck över och ställ kallt tills 15 minuter före servering.
Strö paprikapulver över och servera med baguette.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|