Direktlänk till inlägg 14 augusti 2013
Mängd: ca 140 g
Ingredienser:
½ färsk kokosnöt (ca 115 g kokoskött) eller 125 g kokosflingor
2 färska gröna chilifrukter, urkärnade eller ej alltefter smak
2½ cm skalad och finhackad, färsk ingefära
4 msk hackad, färsk koriander
2 msk citronsaft eller efter smak
2 mycket fint hackade scharlottenlökar
Servera med:
Pappadam (indiskt tunnbröd av linsmjöl) eller pitabröd
Gör så här:
Om man använder sig av färsk kokosnöt, gör man hål i kokosnötens "öga" med hjälp av hammare och spik, häller ut kokosmjölken och sparar den.
Använd hammaren för att dela nöten i två delar, ta sedan ur köttet i den ena och hacka det.
Lägg kokoshacket och chilipepparn i en liten matberedare och kör i ca 30 sekunder tills allt är finhackat.
Tillsätt ingefära, koriander och citronsaft och mixa igen.
Tillsätt ca 1 msk kokosmjölk eller vatten om blandningen verkar för torr.
Rör ner scharlottenlöken och servera genast, eller täck kallt till serveringsdags.
Den behåller sin friska smak i kylskåpet upp till 3 dagar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|