Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Fiskkakor:
450 g vit fisk, filéad och skuren i tärningar
1 äggvita
2 grovt rivna limeblad (kaffir)
1 msk grön currypasta
55 g finhackade haricots verts
1 färsk, röd chilipeppar, urkärnad och finhackad
1 knippa hackad färsk koriander
Oliv-, raps- eller jordnötsolja
Dippsåsen:
115 g strösocker
½ dl vitvinsvinäger
1 liten morot i smala stavar
1 bit gurka på 5 cm, skalad och urkärnad, skuren i smala stavar
Gör så här:
Lägg fisken i en matberedare tillsammans med äggvita, limeblad och currypasta och mixa väl.
Häll över i en skål och blanda ned haricots verts, röd chilipeppar och koriander.
Fukta händerna och forma smeten till små kakor, ca 5 cm i diameter.
Lägg dem bredvid varandra på ett stort fat och ställ i kylskåpet 30 minuter.
Tillred under tiden dippsåsen.
Häll sockret i en kastrull med 1½ msk vatten och vinägern och värm försiktigt.
Rör om tills sockret har smält helt.
Tillsätt morots- och gurkstavar, ta sedan kastrullen från plattan och låt svalna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskkakorna i omgångar tills de är gyllenbruna på båda sidor.
Låt rinna av på hushållspapper och håll dem varma medan de sista fiskkakorna steks.
Värm dippsåsen igen om så önskas.
Servera fiskkakorna genast med varm eller kall dippsås.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|