Direktlänk till inlägg 24 augusti 2013
Antal: 4 Portioner
Ingredienser:
2 ankbröst
1 aubergine
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
1 knippe thaibasilika
300 g färsk ananas
Neutral olja till stekning
2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
Saften av 1-2 limer
3 msk fisksås
Till servering:
Risnudlar
Gör så här:
Skär ankbrösten i tunna strimlör och lägg dem åt sidan.
Skär auberginen i mindre bita.
Skiva salladslöken tunt.
Hacka vitlöken fint.
Plocka bladen från basilikan och lägg stjälkar och blad var för sig.
Skär bort skalet från ananasen och skär bort den tjocka stocken i mitten.
Tärna ananasköttet.
Stek currypastan, basilikastjälkar och vitlöken i olja i en wok eller stor stekpanna några minuter.
Tillsätt ankköttet och stek vidare några minuter.
Tillsätt aubergine, ananas och hälften av salladslöken.
Stek i 3-5 minuter.
Häll i kokosmjölken och låt det sjuda ytterligare ett par minuter tills såsen tjocknat lite.
Smaka av med limesaft och fisksås.
Ta bort basilikastjälkarna.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Strö basilikabladen och resten av salladslöken över rätten och servera med nudlar.
Ankbröst hittar du lättast i frysdisken. De kan gärna vara lätt frysta när du ska börja laga, för då är det lättare att skära dem i tunna strimlor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|