Direktlänk till inlägg 28 augusti 2013

Banan- och mandelglasspinnar med ringlad kokos- & honungssirap + smält choklad & hackad mandel

Av Maria - 28 augusti 2013 17:00




6-8 stycken glasspinnar (beroende på hur stora formar du har) 
 
Glassmet 
 
2 mycket mogna bananer 
2 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölkdryck 
2 dl mandelsmör 
2 msk flytande honung 
1 msk vaniljpulver 
 
Mixa samman banan, mandelsmör, flytande honung, vaniljpulver och den mjölken du har valt att ha i. Mixa tills allt är slätt och väl blandat. Mandelsmöret sätter sig lätt i kanterna så se till att allt blandas ut i smeten. 
 
Häll glassmeten i formarna och om du får smet över kan du fylla aluminium eller silikonformar med överbliven smet. Frys dem i minst 4 timmar. 
 
Kokos- och honungssirap 
 
2 dl kokosmjölk 
1 dl flytande honung 
0,5 dl kokosolja 
 
Mät upp ingredienserna i en kastrull och låt det koka upp. Sjud blandningen tills det tjocknar och får en sirapsliknande konsistens. Jag kokade min i cirka 15 minuter. Låt den svalna. 
 
Choklad och mandelöverdrag 
 
100 g smält choklad 
En näve hackade mandlar 
 
MONTERA DINA GLASSPINNAR SÅ HÄR: 
 
För att enkelt lossa glassen ur glassformarna skölj med ljummet vatten på utsidan av formen. Lägg glassarna på ett bakplåtspapper och när kokos-och honungssirapen svalnat ringla rikligt med sirap över glassarna. Ställ åter in dem i frysen för att sirapen ska stelna något. I 5-10 minuter. 
 
Smält under tiden chokladen. 
 
När sirapen stelnat något ta då ut glasspinnarna och ringla över den smälta chokladen ovanpå sirapen. Strö över hackade mandlar och ställ tillbaka glasspinnarna igen till frysen för att chokladöverdraget ska stelna. 
 
När glassen är redo är det bara att hugga in. För dig som inte vill vänta ytterligare när chokladöverdraget ska stelna kan hugga in i dem direkt. För det råkade jag göra och HERREGUD, det var himmelskt. MUMS!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards