Direktlänk till inlägg 11 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 4 dl kokta kikärter
1 msk rapsolja
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
Salt
Peppar
1 ask cocktailtomater
2 pitabröd
1 tärnad gurka
1 dl klippt persilja
½ pressad citron
½ dl rapsolja
Till servering:
½ granatäpple
Färskost, tex mascarpone
Gör så här:
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och stek kikärterna med spiskummin, chili, salt och peppar tills de får lite färg.
Skär tomaterna och riv brödet i bitar.
Blanda tomat, bröd, gurka, persilja, citronsaft och rapsolja i en bunke.
Salta och peppra.
Fördela salladen på tallrikar och lägg på de varma kikärterna.
Servera med granatäppelkärnor och en klick mascarpone.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|