Direktlänk till inlägg 11 februari 2014
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 125 grader, till innertemperatur på 65 grader
Ingredienser:
2 fläskfiléer
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Dressing:
3/4 olivolja
Skal och saft av 1 citron
1 dl finhackade soltorkade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk sambal oelek
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
Gör så här:
Låt fläskfiléerna rumstempereras en stund innan de steks.
Putsa filéerna, salta och peppra.
Hetta upp smör i stekpannan och bryn filéerna runt om på hög värme.
Lägg över i en ugnsform och sätt in i 125 grader tills innertemperaturen är 65 grader i köttets tjockaste del.
Ta ut och slå in de heta filéerna i folie, - de lagas färdigt i folien och saftiga och goda.
Blanda samman dressingen. Skiva köttet i ½ cm-tjocka skivor när de svalnat.
Låt köttet dra i dressingen ett par timmar innan servering.
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|