Direktlänk till inlägg 6 maj 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter + 10-15 minuter
Ingredienser:
2 potatisar, ca 200 g
2 palsternackor
2 gula lökar
½ msk olja
1 squash, ca 250 g
2 gröna paprikor
1 burk röda bönor (á 400 g)
1-2 tsk salt
1 krm peppar
500 g keso
Tomatsallad:
4 tomater
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk vinäger
1 liten vitlöksklyfta
2 krm salt
1 dl hackade örter, t.ex basilika, timjan, persilja
Gör så här:
Skala och skär potatis och palsternacka i tärningar.
Skala och finhacka löken.
Lägg potatis, palsternacka och lök i en bakpappersklädd långpanna.
Ringla över oljan.
Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Skölj och skär squashen i små tärningar.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda ner squash, paprika och bönor i långpannan och tillaga ytterligare 10-15 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Skölj och skär tomaterna i tärningar till tomatsalladen.
Blanda vatten, olja, vinäger, pressad vitlök och salt i en skål.
Vänd ner tomater och örter.
Servera den gröna pytten med tomatsallad och keso.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|