Direktlänk till inlägg 8 maj 2014
Ugn: 200 grader, 30-40 minuter
Ingredienser:
250 g rabarber
Saft från 1 citron
½ dl vatten
0,75 dl Syltsocker med pektin
250 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 dl Strösocker (till degen)
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl kesella eller kvarg (gärna med vaniljsmak)
2½ dl creme fraiche
2 ägg
1½ dl Strösocker (till fyllningen)
2 tsk Vaniljsocker (till fyllningen)
Gör så här:
Koka upp rabarber skuren i bitar, tillsammans med citronsaft och vatten, under omrörning på hög värme tills det blir ett mos.
Tillsätt syltsocker och låt koka under omrörning i ytterligare ca 3 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och häll över rabarberkompotten i en skål och ställ i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg.
För hand går också bra.
Tryck ut hälften av degen i botten på den.
Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet.
Häll vaniljsmeten över botten, klicka ut rabarberkompotten och dra några varv med en kniv så att den fördelar sig jämnt i fyllningen.
Smula över resten av degen på kakan.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|