Direktlänk till inlägg 8 maj 2014

Vaniljrutor med rabarber

Av Maria - 8 maj 2014 19:00

Ugn: 200 grader, 30-40 minuter


Ingredienser:

250 g rabarber

Saft från 1 citron

½ dl vatten

0,75 dl Syltsocker med pektin

250 g rumstempererat smör

5 dl vetemjöl

2 dl Strösocker (till degen)

2 tsk Vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 dl kesella eller kvarg (gärna med vaniljsmak)

2½ dl creme fraiche

2 ägg

1½ dl Strösocker (till fyllningen)

2 tsk Vaniljsocker (till fyllningen)


Gör så här:

Koka upp rabarber skuren i bitar, tillsammans med citronsaft och vatten, under omrörning på hög värme tills det blir ett mos.

Tillsätt syltsocker och låt koka under omrörning i ytterligare ca 3 minuter.

Ta bort kastrullen från värmen och häll över rabarberkompotten i en skål och ställ i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).

Mixa samman smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare till en deg.

För hand går också bra.

Tryck ut hälften av degen i botten på den.

Blanda ihop kesella, creme fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke till en jämn smet.

Häll vaniljsmeten över botten, klicka ut rabarberkompotten och dra några varv med en kniv så att den fördelar sig jämnt i fyllningen.

Smula över resten av degen på kakan.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg.

Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards