Direktlänk till inlägg 11 maj 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g sejfilé, färsk eller djupfryst
2 purjolökar
1 äpple
200 g färsk spenat
1 chipotlechili eller 1 grön spansk peppar och 2-3 krm hickory liquid smoke
7½ dl fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
2 msk tomatpuré
1 msk saft
1 msk olivolja
Ev. 1 skiva grovt bröd
Gör så här:
Tina fisken om djupfryst används och skär den i ca 3 cm breda bitar.
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Skölj, kärna ur och tärna äpplet.
Riv spenaten i mindre bitar.
Kärna ur och smula sönder eller hacka chipotlechilin eller skölj, kärna ur och finhacka den spanska pepparn.
Koka upp buljongen med chili, tomatpuré och citron i en gryta.
Lägg i fisk, purjo, äpple och spenat och låt allt koka under lock ca 5 minuter.
Smaka av med salt.
Häll upp i djupa tallrikar och ringla över oljan.
Servera ev. en skiva grovt bröd till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|