Direktlänk till inlägg 13 maj 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
150 g pasta, gärna penne
1 squash, ca 250 g
1 purjolök
Sås:
2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
5 ansjovisfiléer
250 g keso
1 msk fransk senap
½ msk saft av pressad citron
1 tsk salt
1 krm kajenpeppar
2-3 msk kapris
Gör så här:
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisningar.
Skölj och skiva squashen tunt på längden med potatisskalare.
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Låt grönsakerna koka med pastan de sista minuterna.
Spola hastigt av pastan och grönsakerna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Låt tonfisken rinna av.
Mixa tonfisken med ansjovis och keso i en liten matberedare eller med mixerstav.
Smaksätt med senap, citronsaft, salt och peppar.
Fördela röran på pastan och grönsaker.
Strö kaprisen över.
Ugn: 200 grader, 15 minuter Ingredienser: 100 g mandel 250 g mandelmassa 3 msk råsocker En nypa flingsalt 2 äggvitor Garnering:Eventuellt chiafrön, mandelspån eller kokosflingor Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mi...
Ingredienser: ca 400 g falukorv 2 gula lökar 2 äpplen 1 msk smör eller margarin 1 klyfta vitkål (ca 400 g) 2-3 dl buljong Ca 1 msk frukt- eller äppelcidervinäger Peppar Ev salt Gör så här: Skala lök och ev äpplen, hacka löke...
Antal: 4-6 portioner Ingredienser: ca. 800 g vitkålfett till stekning (smör eller olja)1,2 l vatten2 tärningar kött- eller grönsaksbuljongnågra kryddpepparkorn ochnågra vitpepparkorn1 lagerbladsojasås400 g (eller mera) sidfläsk Gör så h...
Ingredienser: 4 ägg 4 msk grädde eller vatten 1 msk smör eller margarin 2 dl sylt eller 1 pkt djupfrysta skivade jordgubbar Gör så här: Skilj äggulor och vitor. Blanda gulorna med grädde eller vatten. Vispa vitorna till skum och ...
Antal: 4 stycken Ingredienser: 4 skivor vitt bröd, gärna rostat 4 msk keso 4 skivor torskrom 4 tomatskivor 4 msk svart kaviar Citronklyftor Gör så här: Bred ett lager keso på vitt gärna rostat bröd. Täck med en rejäl skiva...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|