Direktlänk till inlägg 17 maj 2014
Antal: ca 10 portioner
Ugn: 200 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
Deg:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin, rumstempererat
1 ägg
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker Fairtrade
½ tsk salt
½ dl sötmandel, mald
100 g Schweizernötchoklad
Fyllning:
2 dl créme fraiche
½ dl Florsocker
2 msk Vaniljsocker Fairtrade
Garnering:
½–1 liter jordgubbar, sköljda, snoppade
1 ½ dl vatten
1 msk citronsaft
1 dl Gelésocker Multi
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt ägg och matfett och arbeta samman till en deg.
Lägg degen i en plastpåse och lägg i kylskåp i minst 1 tim.
Tryck ut degen i en smord paj- eller springform.
Grädda i 200° i ca 12 min.
Bryt chokladen i bitar och lägg på den varma bottnen.
Pensla ut chokladen så att den täcker hela bottnen.
Låt pajskalet kallna.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll över bottnen.
Lägg jordgubbarna på fyllningen.
Blanda samman vatten, citronsaft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut.
Låt svalna något innan det skedas över jordgubbarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|