Direktlänk till inlägg 13 februari 2015
Antal: 4 portioner
Vila kallt: ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter + ca 20 minuter
Ingredienser:
Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
4 msk vatten
Fyllning:
1 gul lök
300 g nötfärs
Smör eller margarin
1 burk skalade tomater, ca 400 g
3 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk oregano
1 pressad vitlöksklyfta
2 ägg
1 dl grädde
Gör så här:
Hacka samman vete-, grahamsmjöl och matfett på bakbordet eller i en skål.
Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg som får vila kallt, ca 30 minuter.
Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med den.
Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajen i 200 graders ugn, ca 15 minuter.
Skala och finhacka löken och fräs i smör i en stekpanna.
Smula ner färsen.
Rör om och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré och buljongtärning.
Låt röran sjuda på svag värme tills den är ganska torr.
Smaksätt med salt, peppar, oregano och vitlök.
Bred ut färsröran i pajskalet.
Vispa samman ägg och grädde och slå blandningen över färsröran.
Grädda i 200 graders ugn tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|