Direktlänk till inlägg 17 februari 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 1 kg nötsvan
1½ liter vatten
2 tsk örtsalt
1 gul lök i klyftor
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
3 msk tomatpuré
2 gula lökar
2 morötter
1 palsternacka
1 bit, ca 50 g, rotselleri
3 msk hackad persilja
Gör så här:
Skölj och putsa nötsvansen och skär den i bitar rakt genom lederna.
Lägg köttet i en kastrull, slå på vatten, salta och koka upp.
Skumma väl, lägg i lök, pepparkorn, lagerblad och tomatpuré och sjud köttet på svag värme 2½ timme.
Ansa rotsakerna, skär löken i tunna klyftor och resten i bitar.
Ta upp köttet, sila buljongen och koka rotsakerna mjuka i den, 10-15 minuter.
Skär loss köttet från benen, lägg det i soppan, strö över persiljan och servera.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|