Direktlänk till inlägg 8 april 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 5 minuter + 30-40 minuter
Ingredienser:
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen:
Gör pajskalet genom att blanda mjölsorterna och saltet.
Slå på oljan och mjölken och blanda väl, krama ihop med händerna till en liten klump som du sedan trycker ut i en pajform.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 5 min.
Gör fyllningen:
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek på medelvärme i en stekpanna i lite olja.
Skölj och grovhacka under tiden nässlor, kirskål och champinjoner.
Låt steka med löken och sambal oelek i ca 5 minuter.
Det ska bli mjukt, inte bränt. Smaka av med salt och peppar.
Häll över fyllningen i pajskalet och strö över strimlade soltorkade tomater.
Smula över fetaosten.
Gör äggstanningen:
Vispa ihop ägg och mjölk.
Slå över äggstanningen över fyllningen.
Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter (tills äggstanningen stannat)
Vill du göra vegansk äggstanning?
Vispa vetemjöl och havregrädden och använd som stanning, välj en västbaserad fetaost.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|