Direktlänk till inlägg 8 april 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 15-20 minuter + 225-250 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
2 medelstora squash (3/4-1 kg)
2 gula lökar
100 g färska champinjoner
1 msk margarin
4-5 färska tomater eller 1 burk tomater
ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 dl riven ost
Gör så här:
Skölj squashen och dela dem på längden, de ska inte skalas.
Gröp ur fruktköttet och hacka det.
Pensla skalhalvorna med lite olja, lägg dem på ett ugnssäkert fat och sätt in dem i 200 grader 15-20 minuter så att de nästan blir mjuka.
Hacka löken och skiva svampen.
Fräs det i lite margarin i en stekpanna och låt den hackade squashen fräsa med en stund.
Tillsätt hackade tomater eller väl avrunna burktomater och kryddor.
Strö över mjölet.
Rör om och låt koka 4-5 minuter.
Smaka av.
Tag ut skalhalvorna från ugnen, fördela fyllningen i dem och strö över osten.
Gratinera i 225-250 grader, mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Servera med kokt ris.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|