Direktlänk till inlägg 8 april 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kyckling ca 1200 g
Vatten
2 tsk salt/liter vatten
1 lagerblad
1 morot
1 gul lök
Persiljekvistar
10 vitpepparkorn
Citronsås:
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong från kycklingen
1 tsk rivet citronskal
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
1 dl grädde
1 äggula
Gör så här:
Skölj kycklingen och lägg ner den i en gryta.
Mät upp och häll på så mycket vatten att det täcker.
Tillsätt salt.
Låt det koka upp och skumma väl.
Skala moroten och skär den i bitar.
Skala och klyfta löken.
Lägg ner morot, lök, lagerblad, pepparkorn och persiljekvistar i grytan.
Låt allt koka under lock på svag värme ca 40-40 minuter.
Ta upp kycklingen och sila buljongen.
Smält matfettet tills såsen i en kastrull.
Rör ner mjöl och späd med buljongen.
Låt såsen koka 3-5 minuter.
Rör ner rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ta kastrullen från värmen.
Rör ut äggulan med grädde och vispa ner det i såsen.
Nu får inte såsen koka mera då kan den skära sig.
Befria kycklingen från skinn och ben.
Skär den i bitar.
Lägg upp kycklingen och häll över såsen.
Strö eventuellt lite rivet citronskal och klipp dill över.
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...
Ugn: 175 grader, 17-20 minuter Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...
Antal: 2 portioner Ingredienser:Halloumivåffla: 1 halloumiost0,5 msk potatismjölsmör, till gräddning Topping:1 avokado, tunt skivad1 förp röd rom0,5 rödlök, finhackad0,5 dl smetana (eller crème fraiche)färsk dill, till toppingev citron, press...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|