Direktlänk till inlägg 30 april 2015
Ingredienser:
1 kyckling i bitar eller ca 1 kilo valfria kycklingdelar
olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar, ansad och strimlad
1 tsk ingerfära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk socker
rivet skal av en halv citron
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk, 165 ml
ev lite vatten
kokosflingor
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Smält löken i oljan, dvs låt inte löken bli brun.
Skala och hacka vitlöken.
Strimla och ansa den spanska paprikan.
Tillsätt vitlöken när löken nästan är klar.
Tillsätt även paprikan och kryddorna dvs ingerfäran, curryn, saltet och sockret.
Lägg i kycklingbitarna och bryn runt om i cirka 5 min.
Riv citronskal från en halv citron.
Om du vill så är det inget som hindrar att du tar skalet från hela citronen.
Tillsätt det rivna citronskalet, tomatpurén, kokosmjölken och buljontärningen.
Lägg på lock, sänk värmen och låt småputtra i ca 25-30 minuter.
Späd eventuellt med lite vatten om du vill ha mer sås.
Kontrollera att kycklingen är helt klar.
Strö lite kokosflarn över den färdiga kycklingen.
Servera med ris och lite grönsaker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|