Direktlänk till inlägg 25 augusti 2016
Antal: 1 rulltårta
Ugn: 225-250 grader, ca 5 minuter
Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
1 1/4 dl (75 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1½ - 2 dl sylt, mos eller gelé
Gör så här:
Vispa äggen och sockret till ett fast och pösigt skum.
Blanda mjölet och bakpulvret, rör ner det i smeten.
Häll den på osmort smörpapper i en långpanna eller pappersform, 30*40 cm.
Grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme omkring 5 minuter.
Stjälp upp kakan på lätt sockrat papper.
Pensla kallt vatten över hela pappret på kakan så lossnar det lätt.
Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan på längden.
Låt rulltårtan ligga med skarven ner och låt den bli kall innan den skärs i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|