Direktlänk till inlägg 15 april 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Lax:
1 dl ättika, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1½ tsk salt
2 lagerblad
1 tsk kryddpepparkorn
½ rödlök
½ morot
½ gurka
ca 200 g laxrygg utan skinn
Hovmästarmajonnäs:
½ kruka dill
2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
Till servering:
Knäckebröd
Gör så här:
Lax:
Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor.
Låt lagen blir kall.
Skala och skiva lök och morot.
Skala och dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i stavar.
Skär laxen i ca ½ cm tjocka skivor.
Lägg laxskivor, lök, morötter och gurka i lagen.
Låt laxen stå i kylen 1 dygn.
Hovmästarmajonnäs:
Hacka dillen, blanda den med majonnäs, senap, vinäger och socker.
Servera lax och grönsaker med hovmästarsmajonnäs och knäckebröd.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|