Direktlänk till inlägg 15 april 2017
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
2 bukar (á 200 g) matjessill
4 ägg
1 kruka dill
2 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
½ rödlök
4 skivor ankarstock eller kavring
Gör så här:
Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem i 9 minuter.
Spola äggen kalla.
Skala och hacka dem grovt.
Skär dillen fint.
Vispa créme fraiche så att den blir fast.
Vänd ner senap, ägg och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och skär mycket tunna ringar av löken, gärna med en mandolin.
Dela bröden i halvor och bred på créme fraicheblandningen.
Lägg på sillen och toppa med löken.
Tips!
Toppa gärna med friterade lökringar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|