Direktlänk till inlägg 16 april 2017
Antal: 24 stycken
Ugn: 275 grader, 2-4 minuter
Jäsning: 30 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl mjölk
2-3 tsk salt
10 dl mjöl - 4 sädesslag (500 g)
1 krm av vardera anis och fänkål, finstött
Mjöl till utbakning
Gör så här:
Värm mjölken och slå den över den smulade jästen i degbunken.
Tillsätt kryddor, salt och mjöl.
Arbeta degen smidig.
Forma till en längd, dela i 24 bitar och rulla bullar av dessa.
Låt bullarna jäsa 30 minuter.
Kavla sedan ut dem till avlånga, tunna kakor, först med vanlig kavel, drag sedan över med kruskavel.
Lägg de tunna kakorna på lätt smorda plåtar.
Det kan få rum 6 stycken på varje plåt.
Grädda i 275 grader i 2-4 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|