Direktlänk till inlägg 10 april 2018
Antal: 2 bröd
Ugn: 225 grader, ca 20 minuter
Jäsning: Jäsa upp + Jäsa upp
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
25 g smör eller margarin
1½ tsk salt
ca 12 dl (ca 720 g) vetemjöl
Till pensling:
Lätt vispad äggvita
Vallmofrön
Gör så här:
Smula jästen, smält matfettet, slå på mjölken och värm till 37 grader.
Häll över jästen och tillsätt salt och mjöl.
Arbeta degen tills den är smidig och blank och låt jäsa upp.
Ta undan en bit av den jästa degen.
Dela resten av degen, rulla ut till 2 längder och lägg på smord plåt.
Arbeta in lite mer mjöl i degbiten, forma till 6 längder, fläta tillsammans 3 och 3 och lägg en fläta på varje bröd.
Låt bröden jäsa.
Pensla dem med äggvita och strö på vallmofrön.
Grädda i 225 grader, ca 20 minuter.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|