Direktlänk till inlägg 28 april 2018
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
4 medelstora potatisar (ca 400 g)
2 msk smör
Röra:
1 liten burk ansjovisfiléer (55 g)
1 liten rödlök
2 dl cremé fraiche
1 msk majonnäs
1 burk slottskaviar (75 g)
1 dl finhackad gräslök
1 dl hackad dill
Garnering:
Dillkvistar
Gör så här:
Låt ansjovisen rinna av och hacka den.
Skala och finhacka löken.
Blanda cremé fraiche och majonnäs i en skål.
Tillsätt ansjovis, rödlök, kaviar, gräslök och dill.
Skala och riv potatisarna på den grova sidan av rivjärnet.
Krama ur så mycket vätska som möjligt.
Hetta upp smöret i en plättlägg eller stekpanna.
Bred ut potatisrivet till små plättar och stek på medelstark värme ca 5 minuter per sida.
Lägg upp potatisplättarna på tallrikar.
Klicka på kaviar- & ansjovisröran och garnera med dillkvistar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|