Direktlänk till inlägg 28 april 2018
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
4 medelstora potatisar (ca 400 g)
2 msk smör
Röra:
1 liten burk ansjovisfiléer (55 g)
1 liten rödlök
2 dl cremé fraiche
1 msk majonnäs
1 burk slottskaviar (75 g)
1 dl finhackad gräslök
1 dl hackad dill
Garnering:
Dillkvistar
Gör så här:
Låt ansjovisen rinna av och hacka den.
Skala och finhacka löken.
Blanda cremé fraiche och majonnäs i en skål.
Tillsätt ansjovis, rödlök, kaviar, gräslök och dill.
Skala och riv potatisarna på den grova sidan av rivjärnet.
Krama ur så mycket vätska som möjligt.
Hetta upp smöret i en plättlägg eller stekpanna.
Bred ut potatisrivet till små plättar och stek på medelstark värme ca 5 minuter per sida.
Lägg upp potatisplättarna på tallrikar.
Klicka på kaviar- & ansjovisröran och garnera med dillkvistar.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|