Direktlänk till inlägg 16 juni 2018
Antal: 4-6 portioner
Ugn: 225 grader, 15 minuter + 150 grader, innertemperatur 58-62 grader
Ingredienser:
1 rostbiff eller fransyska på ca 1½ kg
Olivolja
Salt
Peppar
Tillbehör:
Rucola
Tomater
Olivolja
Tryffelolja
Parmesanost, riven
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg köttet i en ugnsfast form och gnid in det med olivolja, salt och peppar.
Stek köttet först i 225 grader i ugnen i 15 minuter.
Vänd efter halva tiden.
Sänks sedan till 150 grader och stek klart.
Använd gärna termometer och sikta på en innertemperatur på 58-62 grader för rosastekt kött.
Låt sedan köttet vila en stund i folie eller smörpapper innan du skär upp det.
Till servering:
Skär köttet i tunna skivor och lägg upp det på en bädd av rucola och tomater.
Droppa en god olivolja och tryffelolja över.
Toppa med nyriven parmesanost, flingsalt och svartpeppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|