Direktlänk till inlägg 10 augusti 2018
Antal: 12 bitar
Ugn: 175º, 30-50 minuter
Ingredienser:
125 g mörk choklad
100 g mjukt smör
3 dl socker
4 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl valnötter
10 dumlekolor
Kolasås:
1½ dl vispgrädde
1 msk socker
½ dl ljus sirap
Till servering:
Vispad grädde eller glass
Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.
Vispa smör och socker poröst.
Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och den smälta chokladen.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda i mjöl.
Blanda till sist i valnötter och dumlekolor.
Lägg bakplåtspapper i en form, 30*20 cm.
Häll i smten och gör ett jämnt lager.
Ställ in formen i mitten av ugnen i 30-50 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dina brownies.
Testa med toppen på en kniv.
Ta ut och låt svalna.
Kolasåsen:
Häll grädde, socker och sirap i en kastrull.
Låt koka i ca 10 minuter tills såsen blivit kolafärgad.
Skär brownien i bitar.
Servera med kolasåsen och en klick grädde eller glass.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|