Direktlänk till inlägg 11 augusti 2018
Antal: 4 Portioner
Ingredienser:
Mintsås (6-8 portioner):
1 liten bunt färsk mynta
2 tsk strösocker
2 msk kokande vatten
2 msk vitvinsvinäger
Mintraita:
2 dl lättyoghurt naturell
½ dl vatten
1 liten, finhackad lök
½ tsk mintsås
½ tsk salt
Garnera med:
3 färska myntablad
Gurkraita:
225 g gurka
1 medelstor lök
½ tsk salt
½ tsk mintsås
3 dl lättyoghurt naturell
Garnera med:
Färska myntablad
Aubergineraita:
1 medelstor aubergine
1 tsk salt
1 liten, finhackad lök
2 färska, gröna chilipepparfrukter, urkärnade och hackade
2 dl lättyoghurt naturell
3 msk vatten
Gör så här:
Mintsås:
Kontrollera att myntan är ren och riv av bladen från stjälkarna.
Om myntan är smutsig ska den sköljas försiktigt och torkas noga innan man river av bladen.
Lägg bladen på en skärbräda och strö socker över.
Hacka bladen fint (sockret underlättar detta) och häll över i en liten skål.
Häll kokande vatten över och rör om så att sockret löser upp.
Tillsätt vinäger och låt stå i 30 minuter.
Den här såsen är speciellt god till lammstek.
Mintraita:
Häll yoghurten i en skål och vispa med en gaffel.
Vispa i vattnet lite i taget.
Blanda i lök, mintsås och salt.
Garnera med myntablad.
Gurkraita:
Skala och skiva gurkan.
Finhacka löken.
Lägg gurka och lök i en stor skål, tillsätt salt och mintsås.
Tillsätt yoghurt och vatten, häll över i matberedare och mixa väl.
Garnera med myntablad och servera.
Aubergineraita:
Skär av stjälkändan på auberginen och hacka resten i fina bitar.
Koka i kastrull i 20 minuter tills hacket är mjukt, låt rinna av och mosa.
Blanda i salt, lök och grön chilipeppar och blanda väl.
Vispa ner vattnet i yoghurten, tillsätt blandningen och mixa väl.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|