Direktlänk till inlägg 13 augusti 2018
Måndag:
Middag:
Pannbiff med lök, sockerärter, kokt potatis.
Äppelkräm med mjölk
Tisdag:
Ostpanerade fläskkotletter på risbädd, paprikasallad
Onsdag:
Lunch:
Ost- och skinksallad, bröd och ost:
Blanda 2 dl osttärningar, gärna grevé, 1 hg strimlad rökt skinka, 1 burk majskorn, 1 knippe skivade rädisor, 1 klyfta strimlad vitkål och ½ fintärnad gul lök.
Rör om salladen med dressing av olja, vinäger, salt och peppar
Middag:
Söndagslimpa, sallad och kokt potatis
Citronpäron:
Skala 4 stora päron.
Dela dem i halvor och tag bort kärnhuset.
Pensla med rivet skal och saft från ½ citron.
Strö över 1 dl socker och klicka på ett par msk smör eller margarin.
Grädda i 250 graders ugn och ca 15 minuter.
Servera med iskall vispad grädde.
Torsdag:
Kokta grönsaker, blomkål, kålrabbi, morötter, purjo tex och skinksås:
Smaksätt vit grundsås med strimlad skinka eller salami.
Plommonkräm med mjölk.
Fredag:
Goda korvgrytan och kokt potatis
Lingon och mjölk
Lördag:
Fiskpinnar, grönt potatismos, senapsgräddfil med curry och kokta morotsskivor
Mjukglass med chokladsmak
Söndag:
Får i kål:
Strimla 3/4 kg vitkål och skär 3/4 kg fårbringa med ben i bitar.
Bryn köttet i en gryta.
Tillsätt kål, 1½ tsk salt, 10 vitpepparkorn, 10 kryddpepparkorn och 1 hackad lök.
Slå på vatten så att det nästan täcker köttet (ca ½ liter).
Koka under lock ca 40 minuter.
Servera med finhackad persilja.
Köksalmanack, 1981
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|