Direktlänk till inlägg 21 augusti 2018

Saftigaste kanelbullarna

Av Maria - 21 augusti 2018 21:15

Antal: 25 stycken

Jäsning: 2 - 3 timmar

Ugn: 200 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:
Kanelfyllning:

150 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 tsk malen kanel
2 tsk majsstärkelse
1 msk vatten


Vetedeg:

50 g jäst, rumstempererad
500 g mjölk, rumstempererad [5 dl]
1 msk malen kanel
250 g smör
200 g strösocker [2 dl]
1 kg vetemjöl [16,5 dl]
1 tsk salt


Pensling:

1 ägg
ca 1 krm salt
vatten
pärlsocker (till garnering)


Sockerlag:

2 dl vatten
1 dl strösocker


Gör så här:
Kanelfyllning:

Blanda ihop alla ingredienser till kanelfyllningen till en jämn och bredbar smet.


Vetedeg:

Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.

Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
Ha sedan i kanel, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet.

Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin på låg hastighet och lite längre om du kör för hand.


Kavla ut degen till en stor rektangel med måtten 30×40 cm.
Bre ut fyllningen över hela rektangeln och vik de sedan på mitten längs med långsidan.

Kavla lite lätt så att du får en jämn rektangel utan luftbubblor.
Skär 1 cm tunna remsor längs med kortsidan av den vikta rektangeln.
Ta en remsa och vira runt fingrarna.

Avsluta med att vika in kanten av remsan under bullen.

Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper, med generöst med mellanrum och täck med en bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök.


Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).


Pensling:

Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar.

Garnera med pärlsocker.

Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.


Sockerlag:

Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker.

Blanda tills sockret lösts upp i vattnet.

Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Av Maria - Måndag 13 maj 10:15

Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...

Av Maria - Måndag 13 maj 07:00

Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards