Direktlänk till inlägg 2 juni 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
800 g kålrot
2-3 medelstora potatisar
1 gul lök
2 msk smör
1 squash (ca 250 g)
150 g champinjoner
1 tsk salt
1 tsk krossad rosépeppar
1 dl hackad persilja
8 ägg
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1-2 msk färskriven ingefära
1 msk honung
2 krm salt
½ krm kajennpeppar
Gör så här:
Skala kålrot, potatis och lök.
Skär potatis och kålrot i små tärningar och hacka löken.
Fräs potatis, kålrot och lök i smör i en stekpanna på medelvärme tills de är mjuka.
Skölj och tärna squashen.
Ansa och skär champinjonerna i små bitar.
Lägg i squash och svamp i stekpannan och fräs ytterligare några minuter.
Krydda med salt och peppar.
Strö över persilja.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Stek äggen.
Servera pytten med sås och stekta ägg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|