Direktlänk till inlägg 2 juni 2019
Mängd: 2 liter
Ingredienser:
3 liter jordgubbar eller hallon
1 1/2 liter kokt, kallt vatten
30 g vinsyra
500 g Fruktsocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Mosa eller skiva dem och lägg dem i en skål.
Lös vinsyran i vattnet och häll över bären.
Täck över skålen och ställ den kallt i 24 timmar.
Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter.
Mät saften och tillsätt fruktsockret.
Skumma noga.
Tag lite av saften och rör i natriumbensoatet.
Häll lösningen i saften. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp.
Förslut.
Förvara kallt.
Om saften fryses behövs inget konserveringsmedel.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|