Direktlänk till inlägg 27 juni 2019
Antal: ca 44 stycken
Jäsning: 20-30 minuter + 20-30 minuter
Ugn: 225-250 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
1 ½ dl flytande margarin
6 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1½ dl Strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl
Förslag på olika fyllningar:
(1) 150 g smör eller margarin, 1½ dl Florsocker och 1 msk Vaniljsocker Fairtrade, (2) 150 g smör eller margarin, ¾ dl Farinsocker och 2 msk kanel, eller varför inte (3) 100 g smör eller margarin, 100 g mald mandel och 1 dl Florsocker
Förslag på olika garneringar:
(1) Pärlsocker eller Rörsocker Strö, (2) Pärlsocker och hackad mandel eller (3) Glasyr: 2 dl Florsocker eller Flor med chokladsmak och 1–2 msk vatten
Gör så här:
Värm mjölken till ca 37° och tillsätt margarinet.
Smula jästen i degskålen och häll på vätskan.
Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Mjölet arbetas in lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
Jäs under duk i 20–30 min.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela i två bitar, kavla ut till plattor.
Bre på valfri fyllning.
Vik samman till någon av föreslagna utbakningar.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs under duk i 20–30 min innan de penslas och garneras.
Grädda mitt i ugn, 225–250° i ca 8 min.
Låt svalna på galler under duk.
Förslag på olika utbakning:
(1) Rulla till en längd som skärs i 22 bitar som rullas till bollar, släta bullar.Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
(2) Som ovan men lägg bullarna i formar, gör ett hål med fingret mitt i bullen. Fyll med t ex mandelfyllningen.
(3) Rulla ut bitarna till små längder som formas till knutar eller kringlor. Pensla med smält smör efter gräddningen och doppa i strösocker.
(4) Kavla ut degen och tag ut rundlar med hjälp av ett glas. Lägg en klick sylt/mos eller vaniljkräm på varje degplatta och vik samman noga så att fyllningen inte läcker ut. Pensla med smält smör efter gräddningen och doppa i strösocker.
(5) Kavla ut degen och bre på valfri fyllning. Rulla samman, skär i 3 cm breda bitar som läggs i pappersformar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.
(6) Kavla ut degen. Bre på valfri fyllning. Vik samman degen tre gånger på längden. Skär i 4 cm breda bitar. Skär ett snitt mitt i varje bit och tag den ena kanten och dra igenom hålet. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.
(7) Kavla ut degen. Bre på valfri fyllning. Vik samman degen två gånger på längden. Skär degen i 2 cm breda remsor som snurras samman och formas till knutar eller ringar. Pensla med ägg. Bre florsockerglasyr på bullarna precis före serveringen.
(8) Dela degen i fem bitar som kavlas ut till cirklar. Skär varje cirkel i 8 bitar. Lägg på valfri fyllning och rulla samman till horn. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|