Direktlänk till inlägg 27 juni 2019

Vetebullar

Av Maria - 27 juni 2019 17:00

Antal: ca 44 stycken

Jäsning: 20-30 minuter + 20-30 minuter

Ugn: 225-250 grader, ca 8 minuter


Ingredienser:
1 ½ dl flytande margarin
6 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1½ dl Strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl


Förslag på olika fyllningar:
(1) 150 g smör eller margarin, 1½ dl Florsocker och 1 msk Vaniljsocker Fairtrade, (2) 150 g smör eller margarin, ¾ dl Farinsocker och 2 msk kanel,  eller varför inte (3) 100 g smör eller margarin, 100 g mald mandel och 1 dl Florsocker


Förslag på olika garneringar:
(1) Pärlsocker eller Rörsocker Strö, (2) Pärlsocker och hackad mandel eller (3) Glasyr: 2 dl Florsocker eller Flor med chokladsmak och 1–2 msk vatten


Gör så här:
Värm mjölken till ca 37° och tillsätt margarinet.
Smula jästen i degskålen och häll på vätskan.
Tillsätt socker, salt och kardemumma.

Mjölet arbetas in lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.

Jäs under duk i 20–30 min.


Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.

Dela i två bitar, kavla ut till plattor.
Bre på valfri fyllning.

Vik samman till någon av föreslagna utbakningar.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och jäs under duk i 20–30 min innan de penslas och garneras.


Grädda mitt i ugn, 225–250° i ca 8 min.

Låt svalna på galler under duk.


Förslag på olika utbakning:
(1) Rulla till en längd som skärs i 22 bitar som rullas till bollar, släta bullar.Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.


(2) Som ovan men lägg bullarna i formar, gör ett hål med fingret mitt i bullen. Fyll med t ex mandelfyllningen.


(3) Rulla ut bitarna till små längder som formas till knutar eller kringlor. Pensla med smält smör efter gräddningen och doppa i strösocker.


(4) Kavla ut degen och tag ut rundlar med hjälp av ett glas. Lägg en klick sylt/mos eller vaniljkräm på varje degplatta och vik samman noga så att fyllningen inte läcker ut. Pensla med smält smör efter gräddningen och doppa i strösocker.


(5) Kavla ut degen och bre på valfri fyllning. Rulla samman, skär i 3 cm breda bitar som läggs i pappersformar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.


(6) Kavla ut degen. Bre på valfri fyllning. Vik samman degen tre gånger på längden. Skär i 4 cm breda bitar. Skär ett snitt mitt i varje bit och tag den ena kanten och dra igenom hålet. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.


(7) Kavla ut degen. Bre på valfri fyllning. Vik samman degen två gånger på längden. Skär degen i 2 cm breda remsor som snurras samman och formas till knutar eller ringar. Pensla med ägg. Bre florsockerglasyr på bullarna precis före serveringen.


(8) Dela degen i fem bitar som kavlas ut till cirklar. Skär varje cirkel i 8 bitar. Lägg på valfri fyllning och rulla samman till horn. Pensla med ägg och strö på pärlsocker eller rörsocker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards